#1

. En een Jordan-product zonder het Jumpman-logo is bijna o

in Quasselecke 22.02.2019 03:11
von yaya2017 • 257 Beiträge

Door de banden met hiphop, skaten en de focus op casual kleding en graphics is het vooral populair bij jongere generaties shoppers.Streetwear is de afgelopen jaren Nike Air Presto Femme uitgegroeid tot een krachtige motor Nike Air VaporMax Femme in de mode. (Quartz heeft contact gezocht met Nike voor commentaar op elk van de gevallen en wordt bijgewerkt met elk antwoord.) Hier zijn de juridische gevechten aan de gang: Nike is geraakt door een pak waarin hij claimt dat het iconische, Adidas ZX Flux Mujer alomtegenwoordige 'Jumpman'-logo, het silhouetbeeld van de basketbalsuperster Michael Jordan met zijn benen gespreid en arm uitgestrekt gevonden op Nike Air Pegasus 89 Damen miljarden dollars aan Jordan merk sneakers en kleding, dankt zijn bestaan ??aan een foto genomen voor het tijdschrift Life en schendt het auteursrecht Adidas Superstar Damskie van dat beeld. Het verhaal begint in de zomer van 1984, toen een fotograaf genaamd Jacobus Rentmeester nam een ??foto voor Life of a flying Michael Jordan in de lucht terwijl hij een basketbal dompelde. Rentmeester's inbreukzaak, ingediend in een arrondissementsrechtbank Adidas Arkyn Mujer in Portland, Oregon in januari, beweert dat Nike, nadat het imago in Life liep, Rentmeester betaalde om tijdelijk transparanten van zijn afbeelding te gebruiken "alleen voor diapresentatie, geen lay-outs of enige andere duplicatie."

Nike cre?erde vervolgens een eigen Jordan-Nike Air Force 1 Damskie afbeelding, die sterk leek op het origineel van Rentmeester, en begon deze in advertentiecampagnes te gebruiken. Rentmeester klaagde bij Nike dat het imago in wezen een duplicaat van hem was, en in antwoord daarop betaalde Nike hem $ 15.000 om de foto te blijven gebruiken gemaakt, zegt hij. Een Adidas NMD Femmefactuur (geen contract) voor de $ 15.000 die werd ingediend als onderdeel van de aanvraag specificeert dat Nike's foto gedurende twee jaar "alleen voor Noord-Amerika" zou worden gebruikt, met alle andere rechten voorbehouden door Rentmeester. In 1987 onthulde Nike Air Presto Donne Nike het Jumpman-logo, een silhouet van het beeld dat Nike cre?erde, dat Rentmeester volgens zijn origineel heeft gekopieerd. Nike Air Vapormax Femme Bijna 30 jaar en miljarden in de verkoop later, gebruikt Nike nog steeds de Jumpman en Rentmeester wil een niet-gespecificeerd deel van het geld het bedrijf Nike Air Max 2017 Femme heeft het gemaakt. Maar zelfs een klein deel van de opbrengst van producten die de afbeelding gebruiken, zou aanzienlijk zijn. Jordan sneakers hadden in 2014 alleen al de omzet van meer dan $ 2,6 miljard in de VS geschat, volgens SportsOneSource.

Michael Jordan en de sneakers met zijn naam en imago Adidas ZX 750 Femme hielpen Nike de sportkledinggigant te worden die het vandaag is. Dus zelfs een tijdelijk bevel om Nike te stoppen het beeld te gebruiken, zou een ernstige hoofdpijn voor het merk zijn. En een Jordan-product zonder het Jumpman-logo is bijna ondenkbaar. Nike Air Max 2017 Damen Nik heeft al teruggeslagen. Op 16 maart diende het een motie in om de rechtszaak te seponeren, door te zeggen dat de klacht van Rentmeester "waardeloos" is en niet voldoet aan de norm voor inbreuk. 'Simpel gezegd, Rentmeester heeft geen monopolie op meneer Jordan, zijn uiterlijk, zijn Nike Air Max 270 Femmeatletische bekwaamheid, of beelden van hem die een basketbal dompelt,' voegde Nike er testily aan toe.

nach oben springen


Besucher
0 Mitglieder und 2 Gäste sind Online

Forum Statistiken
Das Forum hat 18508 Themen und 75865 Beiträge.

Xobor Forum Software von Xobor | Forum, Fotos, Chat und mehr mit Xobor